Resultat

115- utgick
120- 8 fel

Kommer mer detaljer senare! ;)

Dålig uppdatering

Vi ska bättra oss! Blir bara ett snabbt inlägg nu, för halv 10 sticker jag till kyrkan och är där till halv 2.. Sen måste jag göra stallet snabb för senare ikväll ska vi ha kalas för pappi! :)

Imorgon är det tävling för min och Carro´s del, i Tidaholm hoppar 115-120. Men uppdaterar senare! :)



gymnastik

awesome, älskart!
Kom precis hem från gymnastiken. eftersom mitt revben är helt åt skogen så var jag inte med men jag tycker det är helt okej att titta på faktiskt, ska försöka vara med nästa vecka iaf ;>
Bella hade Sess idag, tror dom red ut (?) :)
Imorgon ska jag iaf ut och imorgon blir det ändrat från bom till longering. Fredag vet jag ännu inte vad som händer men blir eventuellt dressyr/bom/markarbete :)
anyways, jag är suuuupertrött, ska sussa inom några minuter så ni får ha det bra! ;)

skola - lyckad dag?

åh, mår fortfarande illa och så trots att jag mådde lite bättre igår kväll.
aja, ska iaf dra mig till skolan och försöka, förövrigt måste jag få hem en del plugg som behöver göras osv.
Sitter iaf här i min säng och ska käka lite frukost (?) jag som aldrig äter frukost nästan, haha!
min buss går inte förrens 07.33 ändå och detta är inte ens tidsinställt, stolt :)
menmen, ska försöka klara skoldagen och så får jag se om någon kan ta sessan så jag kan vila efter skolan, kan hända att jag går hem för tänker faktiskt inte stanna i skolan när jag mår illa...
Dock har jag två föräldrar som nästan aldrig tror på mig när jag säger att jag mår illa osv blabla ^^
Känner även att jag ska kolla upp det här med revbenet, ont som satan gör det :(
och nu är mina tankar slut ;)
minnesvärt inlägg!

fint meddelande

På facebook är jag alltid lika awesome på att framföra mina meddelanden. Kolla bara här hur jag på ett finfint sätt klickar mig in på Sannas finfina logg och påbörjar mitt meddelande....
kärlek till svenskan ♥

enkelt

slängde ihop något i paint HAHA!
det kommer bli ändringar och eftersom jag inte vet vad jag har för planer i helgen så stämmer inte planeringen till 100.
Ska prata med min pappa om att träna på fredag :) Vi behöver åka ut till ridhuset och eventuellt kan någon filma då. Dock blir det inte av vid dåligt väder ^^

inga bilder

Bella har ännu inte skickat bilderna, lovar att ni får dom så snart som möjligt. Ska försöka få med mig min system ut till stallet nu någon dag i veckan, behöver påfyllning av bilder känner jag!
jag gillar bilden, vet dock inte varför eller så, härlig känsla ;>

ingen skola

Tänkte ju dra till skolan, men det blev inget med det. Anledningen till att jag skrev ''döda mig'' är för att jag hade så jäkla ont i revbenet. Har haft det i typ en och en halv vecka nu -.-
aja, om det inte blir bättre så får jag väl dra till vårdcentralen och kolla det helt enkelt.
men eftersom jag har så ont i revbenet samt i magen så blev det helt enkelt ingen skola för min del.
Nu ligger jag i sängen och gör.. ingenting D: Vilar i princip. Får väl kolla om någon har möjlighet att ta Sessan åt mig idag och annars får pappa åka förbi på vägen hem men då blir det bara en snabbvända liksom :)
Måste dessutom ha nya ridbyxor, ridstövlar, ridjacka och en ny hjälm ;>
hjälmen och ridstövlarna står väl högst upp på listan just nu men ridbyxor är också ganska i nöd.
Får väl prata ihop mig med mina kära föräldrar! :)
Förövrigt kommer det upp en liten veckoplanering idag också, för Sessans träning :)

Första träningen sedan Augusti

Idag ska Sol få träna för första gången sedan Augusti, dock är det ju bara en dressyr träning. Eller bara och bara men, dressyr behövs för att det ska funka i hoppningen.
Hoppas det går bra, men det kommer det säkert göra för Sol tycker det är roligt med dressyr.


Grattis världens bästa pappa!

Idag fyller min älskade pappa 46. Han blir alltså en gammal gubbe, nej då ;)
Jag kan verkligen inte beskriva hur mycker han betyder för mig, det är han i storsett som fixar allt hemma och betalar allt nästan. Han är den som lagar transporten om något tex har gått sönder i den, det är han som kör in ved så att vi får värme osv.. Jag älskar verkligen min pappa, han är helt klart bäst. Han är familjens clown, han kan springa runt i sin morgonrock och leka elefant. Eller springa runt och sjunga.. Ja han är helt enkelt bäst.
Pappa, jag hoppas du förstår hur mycket du betyder för mig, även om jag kankse inte visar det så mycket. <3



HAHA, han ser lite smått busig ut på bilden! :)

go kvälllllllllllll

Vart ute hos min kära häst och pysslat om henne, blev ett lätt dressyrpass med lite allt möjligt faktiskt. Hon var väldigt uppmärksam och flera gånger på raken fattade hon v.galopp vilket är super! så fort hon börjar få kontroll över det här med galopperna och så så ska vi börja kolla tävlingar! :)
Riktigt taggad på att åka ut snart faktiskt ;>
Anyways, i början på påsklovet flyttar Sessan till nya stallet, då kommer även uppdateringen ändras och den kommer bli bra mycket bättre! :)
På onsdag kommer hovis, hon sköter allt medans jag är i skolan. Jag håller mig till henne då jag känner mig bekväm med henne samt Sessan trivs bra med henne så det känns helt okej. Bilderna på Bella och Sessan kommer ut imorgon em, jag har lång dag i skolan imorgon så ja, tråkigt...
Kommer inte hinna rida imorgon, slutar typ 4 i skolan och sen går bussen 17:20 osv... kommer bli för mörkt -.-

Menmen, som Sanna skrev så känns det som om vi glider isär från varandra. Hon bor i främmesta och bussarna dit går ganska sällan och sen har vi skola + hästarna och övriga vänner så det är svårt att hinna med.
Jag ska kolla upp om jag ska göra något i helgen, vet att jag bestämt något med någon kompis men annars kanske jag sover hos Sanna lördag och hänger med till tävlingen på söndag, vem vet? ;)
aja, jag och mina noveller till blogginlägg haha!
Vi hörs imorgon, ni är söta som håller statistiken uppe!

Veckoplanering

Sol:
Måndag: Lättare dressyr i pd
Tisdag: Dressyr träning för Anna J
Onsdag: Hoppa lite hemma
Torsdag: Skrittas
Fredag: Vila
Lördag: Kanske ut
Söndag: Pd

Carro:
Måndag: Vila
Tisdag: Hovslagaren komma? Rida henne innan Sol´s träning
Onsdag: Hoppa lite hemma
Torsdag: Skritta ut
Fredag: Vila
Lördag: Rida igenom henne
Söndag: Tävling Tidaholm 115-120



Dagens ridpass

Carro- Vila, hade tappat en sko..

Sol- Paddocken, gick verkligen jätte bra. Hoppade inte, men red därimot med lite bommar på marken. Kändes riktigt fin, är skönt att vara på G med henne igen! :)

Resultat från helgen kommer komma, håll utkik. Sandra har jag inte pratat med på ett bra tag känns det som, ibland är det lite som om vi inte känner varandra. Vi glider isär från varandra.. Men vem vet, hon kanske kan åka med till Tidaholm på Söndag? ;)





Sticker ut till stallet

Sticker nu ut till stallet och rider, Carro ska ridas ut och Sol ska gå i paddocken. Det är skönt att man kan rida där igen, kanske tar med mig kameran ut så får mamma ta kort eller filma. Får se ifall vi kanske hoppar lite små hinder idag, det beror på om Sol är på bra humör idag ;)



ouppdaterat

känner att det där med att fixa inlägg natten fredag - lördag funkade riktigt bra...
Jag lanade som sagt och vi gjorde lite allt möjligt, det var jag och wille samt min kusin och hennes kille Jonas. Killarna satt en hel del med datorerna men inte jätte mycket spel faktiskt haha. vi såg på två-tre filmer under nattens gång och cola var det gott om! Sen runt 8 på morgonen fick vi för oss att sova så vi låg 4 pers i en dubbelsäng och delade på ett täcke.... HAHA... Jag låg på en sida, Wille bredvid mig och mikaela bakom honom samt jonas bakom mikaela. ja, vi låg tätt och benen uppvikta över/under varandra och sedan täcket på ''fel sida'' så det blev långt (?) HAHA. men det funkade iaf... vi sov i ca en timma och sedan började jonas snarka (y) högt.. Så mikaela drar till honom eller något så vaknade wille och direkt han rörde sig så vaknade jag och då var det så ljust i rummet att ingen ens fick tanken på att somna om.
Runt 10-11 drog alla hem, duscha och typ sov. jag tog en go dusch, somnade i två timmar, var uppe en halvtimme och somna om. gick upp runt 18 och lagade mat till familjen som jag lovat mamma tidigare dag och sedan somnade jag runt 19 och stenslockna. vaknade 2 imorses och somnade sedan om tills ca 10.
Så jag har sovit mer eller mindre hela dagen igår (Bella tog Sessan, lite bilder kommer )...
Idag blev det en sväng ut till stallet, en tjugo minuters skrittur barbacka var rätt lugnt faktiskt och sen har det inte hänt så mycket mer faktiskt :)
för er som hade/har mig på fb och inte förstått så ja, jag har gjort en ny. det var en del araber som hela tiden skrev till mig på den andra så accepterar bara dom jag vet vilka de är / känner numera :)
menmen, ointressant hästinlägg och nästintill hästfritt haha! Ska be Bella maila över bilder från igår iaf...
Imorgon blir det ett ordentligt dressyrpass med ett litet skutt för att träna vänstergaloppen :)

Tävlings outfit



Rött är snyggt på en vit eller en mörk häst, till en viss del. Det här kanske är lite överdrivet, eller vad tycker ni? Det ser lite ut som en tomte som har kommit in på banan ;)

På väg till Billdal

När detta inlägg kommer upp sitter jag troligen i bilen på väg till Billdal. Kommer nog blogga när jag kommer hem, om jag orkar och inte kommer hem för sent.

Lycka till? :D



Godnatt

Godnatt nu ska jag sova, klockan står ställd på halv sex. Inte jätte skönt att gå upp tidigt men ska man tävla så får man gå upp tidigt! Men ni får sköta om er så bloggar jag när jag kan igen. Har förberett två tidsinställda inlägg, men förhoppningsvis får ni mer utav Sandra :)

Trött

Hästarna inne jag är dushad och kan nu slappna av. Idag har varit en heldag i stallet. Red ut Carro lite lätt och Sol red jag i paddocken med Mirelle. Gick riktigt bra idag med Sol, har haft det jobbigt med Sol i två dagar men det går nu åt rätt håll.
Efter det åkte vi och löshoppade bebis, gick kanon. Vilken ponny, hoppar med god kapacitet öpnnar upp bra bak. Pigg som satan var hon också, laddade som f*n innan mamma släppte henne.
Putsade av alla grejer jag ska ha i morgon, och ja. Har egentligen inte så mycket mer att säga om dagen, men jag hann med allt jag skulle.

Min kamera sitter också på laddning, den ska med i morgon. Ska se ifall mamma kan knäppa lite kort. Det kommer komma film någon gång i veckan.



much to do today

Idag har jag inte speciellt mycket tid att blogga.

*Rida Sol i pd
*Rida Carro lite lätt
*Mocka och fixa stallet
*Åka och löshoppa bebis
*Putsa alla grejer
*Packa
*Bada Carro&knoppa henne?

Har kanske inte den bästa tiden, men ska försöka att lägga in lite tidsinställda inlägg. Sen får vi se om Sandra vaknar till liv.Eftersom att hon dissa oss här på bloggen igår! ;) Men hon har säkert fullt upp med att ligga och dreggla mule med den andra killen, skämtåsido!






yey

Blev inte alls en lång stund i stallet idag, igår blev hon väl igenom riden och hon var riktigt fin!
Idag mockade jag bara snabbt då jag behövde hem och fixa, om en stund så kommer min kusin över tillsammans med hennes kille samt en till kille som ska vara med :) vi ska lana hos mig och imorgon bitti någon gång lär vi sova ganska gott minsann :) Lägg märke till att jag kommer slockna runt 5-7 inatt ;>
Kanske hinner förbereda några mer intressanta blogginlägg?

Eftersom snön kom tillbaka under gårdagens kväll/natten till idag så blir det inget ridhus imorgon då vi inte vill ta transporten. Får försöka ta det en annan dag helt enkelt.
I alla fall så kanske det dröjer lite längre tid än väntat innan vi flyttar sess, det vet vi inte än men det lär vi märka :)

åh, jag saknar thailand :( värme och bad! Visste ni om att Sanna ska följa med oss till thailand i år? ;)

Well, måste städa klart innan Mikaela och grabbarna kommer, CuGys ;)

Ska köpa

Mamma har lovat mig ett nytt träns, men har inte riktigt vetat vad jag ska ha för ett träns. Men efter att ha tittat runt lite så har jag nog bestämt mig för att köpa ett dyon diffrence. Det kommer nog bli riktigt snygg på Sol, eller vad tror ni?



Måste även köpa en till hopplatta, det är lite jobbigt att ha en och samma hopplatta till två hästar. Speciellt om man ska på samma tävlingar/träingar osv..



Vet ni några snygga hopplattor?

Svar på kommentar

- om Peace Choise: ´
ser vääääldigt vingligt ut :S
är hon kvar hos dig eller?

Svar:
Vad exakt är det som ser vingligt ut? Tror du det är lätt att sitta helt still på en häst som kickar över och efter hindrerna? o:
Men ja hon är kvar hemma hos mig, och där ska hon stanna! :)



so

har so om någon minut, bara en liten stund dock. kort lektion :)
Nästa vecka ska jag lämna in en uppsats om till vad och varför hästarna var till mycket nytta runt medeltiden.
Jag har nästan gjort klart uppgiften och ska bara avsluta och lägga till något litet extra! :)
tänkte slänga upp ett inlägg senare också om vad jag är sugen på att köpa för tillfället...
Ska fråga mamma o pappa om vi kan åka till ullared snart, behöver mer och nya kläder och är shoppingsugen som f*n!
Ullared hade passat in perfekt just nu, dels är jag inte noga med märken och när jag ändå ska shoppa så mycket kläder så är det lika bra att det är billigt... brukar dessutom hitta en hel del till sessan ;)
HOPPAS vi kan åka dit snart!

~

du är det finaste jag vet  

<3

hihi

lovade ju igår att jag skulle uppdatera idag under kvällen, jag har ju börjat i gymnastik igen och därför blev det så sent!
I alla fall så promenerade jag och en kompis ut till stallet igår, vi hade med hunden. det är en ganska låååång bit till stallet så tog lite mer än 2 timmar ;) Hunden flåsade haha!
Idag så hade Malin sess så jag passade på att plugga lite extra, var lite med kompisar och sedan drog jag till gymnastiken. Inte hänt något mer än så faktiskt :)
Imorgon har jag för det mesta bara tråkiga lektioner (!) och efter skolan blir det iväg till pållen. ska faktiskt longera och dessutom har jag planer på att ta med iaf lilla kameran så vi kan få lite nya bilder också :)

Peace Choise

Peace Choise 1991
Import från Irland

Har vinster & placeringar upp till MSV A/Svår hoppning.
Hon har vunnit NM & startat EM.

Nu är hon betäckt med
Baltimore 1178. Balou du Roet 95144 - Landor S 95062

Tänkte skriva om min&pisan´s historia.
Jag vet att det var en varm sommar dag 2008 och jag var på semester med mormor&morfar. När vi satt där och åt så ringde min telefon, det var mamma&pappa. Men det var pappa som pratade, och han försökte utala hennes namn och alla hennes resultat. Jag satt där i andra änden telefonen och fattade i princip ingenting. Men till slut sa mamma att hon och pappa hade köpt en till ponny. Jag blev så sjukt glad så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mamma&pappa köpte henne alltså via telefon, jag hade inte provridit henne eller något. Så kom Agnes och hennes mamma ner med henne till oss, jag hade inte sett henne innan eller något.
När dom lastade ut henne ur lastbilen såg jag vilken söt ponny som var min. 
Vi åkte ut på en clear round i Uddevalla och hoppade 90,100,110 tror jag. Anledningn till att jag hoppade så många ''klasser'' var för att vi skulle känna på henne ifall vi skulle åka till Strömstad och tävla helgen efter. Jag var felfri i alla ''klasser'' och fick rosett. Så vi bestämde oss för att åka till Strömstad, startade en LB&LA. I LB:n fick jag 4:a fel, en rivning. I LA:n kom vi trea, våran första riktiga tävling våran första LA och vi kom trea!
Vi åkte ut på massa olika tävlingar i början, jag minns när vi var i Nuntorp och hoppade två LA tror jag det va. Vann ena LA:n och andra LA:n tror jag att jag blev placerad. Då var jag också kvalad till MSVB, jag ville debutera det i Uddevalla på deras regionala. Det var då våran svacka kom. Jag var ute i bägge klasserna, och hon hade inte ont. För vi hade kollat upp henne.Det fortsatte så ett tag att vi blev ute på nästan varje tävling.
Men så åkte vi till Vänersborg och tävlade, jag vann LB:n och kom 4:a i LA:n. När pisan var på humör så vann vi nästan allt vi startade. Vi åkte till grevagården, jag kom 2:a i LB:n och 3:a i LA:n.
Men blev det för mycket, vi vägrade ut oss nästan på varenda tävling. Jag började tycka att det var tråkigt att rida poony så vi bestämde oss för att köpa Sol. Jag ville absolut inte sälja Pisan, så vi bestämde oss för att betäcka henne. Vi betäckte henne med Baltimore, men det var ett väldigt kämpande med att få henne dräktig. Hon hade glaskula och hon tog sig med glaskulan och fick tvinllingar. Men resorbera (vet inte om det heter så) bägge, så Henrik var tvungen att greja för att få ut glaskulan och tillslut fick han det. Och nu är hon dräcktig och ska ha föl i Juni!

LB:n


LA:n




Första tävlingen <3

Tillbaka!

Även jag kommer börja blogga igen. Det är så himla mycket med plugget och allt just nu så tiden räcker inte till någonstans.
Sessan är riktigt kaxig när man ska ta in henne från hagen just nu, helt otroligt alltså. hon flyger åt alla håll och kanter men när man sedan väl är inne och ska rida så är hon hur fin som helst.
Hon går på bra just nu och vi ska försöka börja åka iväg med transporten till ridhuset eventuellt i helgen :) behöver få hoppat lite och så, pappa följer eventuellt med isf och någon kan fota/filma :)
anyways, imorgon ska eventuellt Malin ha henne och annars åker jag och en kompis ut och ska rida henne ordentligt. kameran följer isåfall med.
Nu blir det sängen för min del. lång dag idag och lär bli minst lika lång dag imorgon. har inte hunnit förbereda några inlägg så endast kvällsinlägg imorgon dock. ;)

Veterinären kom halv 8:a..

Mamma hade ringt och bokat tid för veterinären idag, och vi trodde ju självklart att han skulle komma under dagen men icke sa nicke. Utan han kom halv 8:a, som tur är hade vi inte nattat hästarna helt. Men dom hade ju fått mat och så, men Sol fick lugnande så att jag fick rakat henne. Fyfan vad snygg hon blev, rakade även benen på henne. Hon ser ut som en riktigt tävlingshäst nu! Nu är det bara hovslagaren som ska komma och slå på en tappsko på henne, sen j*vlar! Då ska hon ridas ordentligt.



Dagens ridpass - Carro

Fyfan vilket dåligt ridpass.. Eller haha, hon var pigg som f*n. Bockade stegra och höll på, hon skulle verkligen ha av mig. Men mot slutet blev allt genast mycket bättre. Hon lyssnade bättre mot slutet, sprang inte emot bettet utan lyssnade på mig.
Har inget mer att säga, men hon är söt iallfall!



köpt foder

Vi åkte och köpte foder till Sol&Carro idag. Köpte HippoTop Müsli och HippoGrow alfa, HippoTop Müsli såg väldigt god ut nästan så att man ville smaka! Det är också första gången vi köpte det, hippoGrow alfa har vi kört med ett tag.

Fakta om HippoTop Müsli: 
HippoTop Müsli är ett foder för alla hästar framtaget i samarbete med Hästartisten och Tv-profilen Tobbe Larsson.  Tobbe Larsson använder idag HippoTop Musli med resultat som harmoniska och aktiva hästar med en skinande hårem där en väl fungerande mage och god hälsa är en viktig grund.

 Havre har uteslutits och all ingående spannmål, däribland majs, har värmebehandlats för att förbättra stärkelsens tillgänglighet och öka energiutnyttjandet. Betfiber ingår som ytterligare en skonsam energikälla. Jästkulturen Diamond V förbättrar också den magfunktionen. Potatisprotein och sojamjöl bidrar med högvärdigt protein och linfrökaka ingår bland annat för att den anses ha en lugnande inverkan på tarmen. Flertalet B-vitaminer, däribland biotin är tillsatta. Selen och E-vitamin som är viktiga bl.a. för immunförsvaret och prestationen är tillsatta i form av selenjäst och naturligt E-vitamin.



Fakta om HippoGrow alfa:
HippoGrow Alfa är ett proteinrikt foder i pelletsform. Andelen grönmjöl är hög, vilket ger ett högt proteininnehåll av god kvalitet samt fibrer som stimulerar tarmfunktionen. HippoGrow Alfa passar utmärkt till alla hästar i foderstater där det finns behov av extra protein som t.ex. när grovfodret håller en låg proteinnivå. Extra protein från HippoGrow Alfa är ofta ett bra tillskott till dräktiga och digivande ston, föl och växande unghästar.




Kommer börja blogga igen

Jag har varit borta ett tag nu men jag ska försöka komma igång igen. Sandra vet jag faktiskt inte när hon kommer blogga, men det får vi se.
Ska förslöka blogga så ofta/mycket jag kan, men lovar ju som sagt inget!

två dagar för mycket...

två dagar sedan någon av oss bloggade nu,
Tyvärr så kommer inte bloggen i första hand för tillfället då jag har fullt upp med att fixa och greja inför flytten samt att Sessan rids och motioneras, prov och inlämningar i skolan är hur mycket som helst för tillfället. jag har knappt någon tid alls att sitta vid datorn och andas... Så det är en stressig period just nu och ja, en liten time out.
Dock har jag flera idéer om vad jag ska skriva om, hoppas att jag hinner komma igång ordentligt i helgen igen!
Imorgon ska jag iväg till en try-out med Emelie för en gymnastikklass som ska vara lite högre klassad :) vi ska iaf kolla och se hur deras rutiner ser ut och sedan om det är något för oss kanske vi ska börja :)
Ligger i sängen just nu och är hur trött som helst. Tänker läsa lite bloggar för att sedan slagga totalt i min mjuka säng!
Det är otroligt roligt att veta att ni fortfarande är kvar och kikar in, det värmer :)

Vi drar ett sträck över fredagens...

Vi drar ett sträck över fredagens Svante träning, det gick så sjukt dåligt u början. Han sa nästan bara negativa saker, och då blir jag ''sur'' och rider inte som jag ska. Men det är inte så roligt att träna om man bara hör negativa saker.
Men iallafall, det gick inte som jag tänkt mig. Koncentrereade mig absolut inte.


Hästarna precis utsläppta

Nu har jag precis släppt ut hästarna och gett dom frukost. Ska ut och rida Sol och Carro lite senare idag, igår red jag ut henne lite lugnt och det gick super.
Sitter på mammas data och där har vi sjukt gamla bilder på mig, hästarna och aa lite till. Det är alltid lika roligt att titta på gamla bilder. Men nu ska jag spela sims 2 nattliv (a)



Jag&min älskade B-ponny.. <3

hästens hörsel ~

En utmärkt hörsel 

I hästens öron finns det fler muskler än vad som finns i hela människans ansikte! Hela 13 muskelpar styr öronen. Det gör att öronen kan vridas i nästan vilken riktning som helst och hästen har lätt för att samla in ljud från alla håll. Dessutom hör hästen bättre än människan och uppfattar högre toner än våra öron. Det gör ju att hästen kan bli skrämd av ett ljud som ryttaren inte ens uppfattar. Det är något att komma ihåg innan man tycker att hästen är dum och skyggar för "ingenting". Hästen är också väldigt känslig för röster, inte för orden men för tonläget som människan använder. Prata mycket med din häst och använd ETT tonläge varje gång du berömmer och ETT varje gång som du tillrättavisar. Man måste vara konsekvent och göra likadant varje gång, hästarna lär sig snabbt att förstå vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet.
Ta till er, bra information!
källa

hästens syn

Hästen har inte samma synfält som oss 
På grund av att hästarnas ögon sitter på sidorna av huvudet i motsats till oss människor som har ögonen mitt i ansiktet så har hästarna ett helt annorlunda seende. Hästar ser sämre framåt än vi. Däremot ser de bra åt sidorna och en del bakåt (Vem har inte drabbats av soptunnemonstret eller ett ruggigt cykeltroll?). Om hästen höjer på huvudet ser den bättre rakt fram. För att få skärpa på det som hästen ser, höjer och sänker den på huvudet. Som ryttare är det viktigt att tänka på att man låter hästen höja på huvudet vid hoppning, så att den ser hindret bättre. 

Djupseende, färgseende och mörkerseende 

Vem har inte blivit stående med sin häst vid en ynkans liten vattenpöl? Hästen har vägrat att ta ett steg och man blir argare och argare… Stopp, nu är det dags att tänka till igen! Hästen har svårt med djupseendet, eftersom bilden av ett föremål kommer till hjärnan som två bilder, som sedan måste kombineras till en bild i hjärnan. Människan ser föremålet med bägge ögonen samtidigt och har lättare att se djup. Det är därför många hästar tycker att det är läskigt med vattenpölar och diken, de ser helt enkelt inte hur djupt det är! Hålor i en väg uppfattas bara som skuggor. 

Hästar kan se färger och är alltså inte färgblinda som t ex hundar. Ska man säga någon ordning på hur färgerna är för hästarna så är det att lättast ser de gult, sedan i ordningen grönt, blått och sist rött. Vitt och svart kan vara lite otäcka eftersom de egentligen inte är någon färg alls. Nu kanske det är lättare att förstå att det är olika färger på hindren på en hopptävling? Med olika färgkombinationer blir banorna olika svåra. 

Mörkerseendet har hästarna det lite jobbigt att ställa om till. Det tar ungefär 1-1½ timme för hästen att ställa om ögonen från ljus till mörker. Det bör vi som hästmänniskor ha i åtanke när vi tvingar in hästarna i en mörk transport! Ha ordentlig belysning i transporten och framdörren öppen när ni lastar, så gör ni transporten mer inbjudande för hästen.
Detta har jag tagit från - KÄLLA
Att man visar hästen så att den ser rätt är viktigt, som det står med transporten så har dom en annan syn med mörker, många hästar som därmed kastar sig baklänges och visar att dom inte alls vill. Det är ett tecken på osäkerheten och för att göra resan mer bekväm för hästarna - sätt in en extra lampa eller öppna upp lite!

ändrade planer!

Ska sova hos Alex inatt så det blir utgång med bio senare, kommer bli awesome!
Precis slutat skolan, haft prov sista lektionen men tror det gick helt okej iaf :D Ska börja dra mig mot stan och där möter alex upp mig så drar vi tillsammans till stallet och fixar :)
Vad ska ni göra en fredagskväll? ;)


Peders omkullridning.

Här kan ni se video från Göteborg horseshow. den är ca två timmar, Peders ritt är vid 1.46 ungefär och efter hans omkullridning kommer Angelica Augustsson direkt så ta en kik!
här och här !

Svante Johansson

Idag ska jag och Carro träna för Svante igen, det ska bli riktigt roligt för det var längesedan jag gjorde det. Hoppas han tycker att jag och Carro har förbättras, för förra gången vi tränade för honom hade jag bara haft henne i en vecka eller något.

Men det är så sjukt bra att rida för Svante, man lär sig så himla bra. Han är så sjukt duktig, jag menar han rider ju inte världscupen för inte!





Svante och Classic Lady, pappa jobbar tsm med honom som ägde Lady. Men hon är nog nu såld till Canada?
Jag har alltid tyckt om Classic Lady.

städning

mitt rum ser sjukt stökigt ut och det är det också... så får det därmed förbli :D
Idag blir väl en ganska lugn dag skulle jag kunna tänka mig, först skolan nu om en stund, sedan stallet och rida prinsessan och sedan hem och slappa? pappa och mamma ska dessutom iväg ikväll tror jag så blir väl myspys eller något :)
Red Sessan igår, red till travbanan och tog några varv där, mest skritt och en del trav men även några galopper fick vi till! Blev en lång avskrittning efter det och massage samt stretch när vi kom tillbaka. Det behövde hon :)
Har inte så mycket mer att skriva just nu, ni får komma med lite förslag, vet att ni vill ha bilder och filmer, ska försöka fixa detta någon dag!
Men, nu måste jag fixa rummet lite iaf, mamma blir sur på lillfia annars (a) sen ska jag iväg till min UNDERBARA skola tillsammans med min UNDERBARA kusin och mina amazing vänner ;)
Hoppas ni alla får en trevlig fortsatt dag!

sjuk

fortfarande sjuk därav ingen bloggning. Malin red trots allt igår då hon kände sig bättre, dom hade ridit iväg till travbanan och Sessan hade tydligen skött sig kanon på alla sätt och vis. Hon tog henne även idag och red även idag iväg till travbanan och hon hade skött sig lika super som igår. Hon var verkligen supernöjd med Sessan överhuvudtaget! Jätteroligt när man är sjuk och får ett glatt sms att ens häst varit superduktig.
Imorgon ska jag själv dra mig upp på hästryggen. Får väl se om jag rider iväg till travbanan jag också och kör lite intervaller skritt och trav och tar några galopper i slutet också? :)
Well, vi får se...
Nu är det två dagar kvar, sedan åker min lillskruttis! åh, jag kommer sakna lillen asmycket! Han är så himla go på alla sätt och vis, har ju trots allt haft honom mer eller mindre än 4 år :(
jaja, då har jag inte honom eventuellt i sommar ändå... Får låna/köpa en shettis som sällskap till Sessan :)
vi får se, det viktigaste är att det funkar den här månaden. Jag kommer åka ner en dag och hälsa på samt ta lite bilder och prata lite med dom.
Tror detta blir superbra! :D
nu ska iaf jag göra iordning mig, lägga mig i sängen osv. Vi hörs imorgon!

Fullt upp

Idag kommer jag inte hinna blogga så speciellt mycket, ska först till skolan sen direkt åker jag till Alingsås och tränar för Anna med Carro.
Men ni får stå ut, kommentera gärna om vad ni tycker jag/Sandra ska skriva om. Det blir så mycket lättare då!



Provsvaret!

Vi fick provsvaret igår, det visade inget! Fattar ni hur orolig jag varit för jag trodde det var något, men icke sa nicke!
Så jag sätter igång henne riktigt på Fredag, äntligen ska jag få rida henne igen! Kan inte beskriva hur lycklig jag är.
HIHI


Drar mig mot skolan

Nu snart så går jag ut till bussen som tar mig vidare till skolan. Orkar inte gå till skolan, skulle hellre vilja ligga och sova i min sköna säng.
Men räkna inte med någon jätte bra uppdatering från mitt håll idag.
Puss!



Dagens ridpass - Carro

Red Carro på gärdet, hon var spänd och allmänt jobbig i början. Stretade emot och skulle inte göra som jag ville. Bockade och hade sig, var glad kan man säga.
Efter ett tag började vi igång och gick bättre, jobbade med mycket lydnad, tempo, skänkelvikningar, öpnna/sluta. Hon kändes pigg och fräsch, var pigg och glad. Hon jobbade bra med ryggen och bakbenen, travade av henne med lång låg hals i slutet så att hon fick upp ryggen lite mer.



Soliel älskling.

Soliel..
Jag vill att du ska bli bra, jag vill sitta på din rygg igen. Känna din galopp, din underbara trav.
Hoppa busa på gärdet.
Ibland får jag känslan om att det aldrig kommer bli som det en gång var. Det känns som om vi aldrig kommer komma igång riktigt.
Jag är rädd för att mista dig, jag är rädd riktigt rädd.

Älskling, glöm aldrig bort att jag älskar dig.









Förlåt

Har inte varit så aktiv här på bloggen, men har verkligen inget att skriva om. Har bloggtorka.

hemma sjuk

hemma sjuk så håller på att fixa med en ny mer privat blogg. mår as dåligt så inte tänkt blogga något direkt. Malin har ju ändå sess idag, hon smsade förut och hon har feber men hon skrev att hon ville åka ut ändå men rider troligtvis inte.
Jag har fått någon influensa eller liknanade - sängliggandes.
hatar att vara sjuk faktiskt, föredrar att vara i skolan istället, finns inget att göra och är allmänt tråkigt hemma.
Dessutom vill jag kunna vara frisk och åka och rida min häst vilket inte riktigt funkar när man knappt kan komma upp ur sängen. ja, ni förstår mitt problem.
Ska sätta på en film nu en stund, sedan ska jag somna in i en go sömn som jag hoppas varar.
ingen vidare uppdatering från min del idag, sorry.

syrran ;>

var ju hos syrran i helgen och vi var hur grymma som helst på att göra pizzabullar.
Hon ska ha bilder så dom kommer här nere så hon kan sno dem, hehe.
För er som vill prova så köp ett färdigt pizzakit på ica, där får du degen samt själva tomatsåsen som faktiskt är riktigt god. Så kavlar du ut degen och sätter på tomatsåsen och sedan sätter du på egna tillbehör. Vi gjorde så att vi rullade ihop dom och sedan skärde i bitar som kanelbullar och satte i vanliga bakformar. annars kan man ju ha det som vanlig pizza :) Det blir riktigt mumsigt faktiskt och var ganska populärt på kalaset!
detta var väl dom bilder där man ser vad det är för något. jag och min kamera var absolut inte överens!
RSS 2.0